Prijava

O nama

Marčana INFO je privatni portal i nije službeno glasilo Općine Marčana i djeluje kao informativni portal kojem sadržaj uređuju volonteri udruge MURVA.

 

 

Udruga MURVA je grupa entuzijasta kojima je u interesu informirati i poticati dijalog među ljudima te se zalažemo za sve pozitivno u domeni razvoja civilnog društva u općini Marčana.

 

Udruga MURVA skraćenica je za Marčanska Udruga Razboritih Vrijednih Aktivista, čime je u samo pet riječi u potpunosti obuhvaćena bit našeg postojanja na području Općine Marčana.

MURVA je nastala iz potrebe da se Općina Marčana konačno razvije u pravo ruralno područje sa svim sadržajima koji su dostatni za "normalan" život, što, smatramo, sada nije slučaj. Općina Marčana daleko je od riječi razvoj, tako da je i teško nabrojati što ovdje funkcionira, osim upravnog pogona Općine.

Nedostaje nam osnovna infrastruktura, organizacija javnog i kulturnog života, razvijena i organizirana poljoprivreda, turizam i sav sadržaj koji uz njega dolazi, nedostaje nam kvalitetnih i zanimljivih manifestacija, a o sportu da i ne govorimo.

Naša grupa entuzijasta smatra da se itekako, uz kvalitetnu organizaciju i zajedničkim snagama, a naposljetku i snažnom voljom za promjene, ova Općina može dovesti u red.

Kao što stoji u našem Statutu MURVA je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja života na području Općine Marčana i ostalim gradskim i ruralnim područjima. MURVA djeluje na području edukacije, kulture, sporta, zaštite ljudskih prava, unapređenja kvalitete života i slično. Naše glavne djelatnosti su razvoj ruralnih područja u svim segmentima društva, informiranje javnosti o djelatnosti udruge, izdavanje knjiga, časopisa i/ili novina iz područja svoje djelatnosti, jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje, djelovanje u kulturi i umjetnosti, djelovanje u svim razinama sporta, zaštita okoliša i prirode.

MURVA djeluje javno i u svakom se trenutku može dobiti uvid u njezine aktivnosti. Član MURVE može postati svaki žitelj Općine Marčana, ali i šire.

 

Sadašnje vodstvo udruge čine:

Srećko Peršić, predsjednik, mob. 099 73 83 100

Barbara Ban-Komparić, dopredsjednica

Milan Radolović, tajnik

 

Statut udruge možete pogledati OVDJE